KLUB STAREGO BROWARU 2016 [ZDJĘCIA]

0

To była szczęśliwa siódemka dla Klubu Starego Browaru – tak wspaniałej atmosfery jeszcze nie było, choć stałym bywalcom poprzednie edycje wydawały się nie do pobicia. Gwiazdy na wybiegu, wśród publiczności i wspierających charytatywny cel. Goście specjalni – Dorota Wellman i Marcin Prokop, którzy uwiedli publiczność nie tylko żartami. Kulinarny show Top Chefa Tomasza Purola i oczywiście pokazy mody, w których udział, obok profesjonalnych modelek, po raz pierwszy wzięli klienci. To wszystko złożyło się kolejny raz na wydarzenie, które w Poznaniu nie ma sobie równych.

W czasie VII edycji Klubu Starego Browaru, która odbyła się w dniach 21-24 marca jak zwykle w przestrzeniach 5-gwiazdkowego Blow Up Hall 5050, pobito rekord frekwencji – wzięło w niej udział ponad 1000 osób. Odbyły się 42 pokazy mody, w których wzięło udział 21 profesjonalnych modelek i modeli, m.in. dwóch finalistów programu „Top Model” – Michał Baryza i Jakob Kosel. Po raz pierwszy w kilku pokazach wystąpiły klientki i klienci marek – najnowszą kolekcję Hector & Karger prezentowały m.in. Miss Polski 2015 Magdalena Bieńkowska i dziennikarka Barbara Pasek (TVN, „Na językach”), 303 Avenue Bogna Sworowska, w modeli wcielili się także klienci salonów Betty Barclay, Guess i Vistula. Ogromnym zainteresowaniem cieszyły się pokazy polskich marek, m.in. BizuuLidia KalitaHector & KargerQПШRage Age by CzapulBohobocoNiumi i Orska.

Gośćmi specjalnymi wieczoru byli Dorota Wellman i Marcin Prokop, którzy zostali zaproszeni do… studia „Dzień Dobry TVN”. Prowadząca z niezwykłą energią Klub Starego Browaru Marta Klepka, na co dzień jego organizatorka i dyrektor Blow Up Hall 5050, przeprowadziła wywiad ze słynnym duetem, a pomagali jej w tym wirtualnie m.in. Agnieszka Jastrzębska, Katarzyna Bujakiewicz, Anna Oberc, Filip Chajzer, Krzysztof Ibisz, Piotr Machalica, Zbigniew Wodecki oraz publiczność, zadając ciekawe, zabawne i zaskakujące pytania. Dotyczyły one nie tylko pracy dziennikarzy, ale także życia, marzeń, wyjątkowych ludzi i doświadczeń.

Zapadające w pamięć kulinarne show przygotował dla Klubowiczów chef restauracji Blow Up Hall 5050 Tomasz Purol. Jak na zwycięzcę programu „Top Chef” przystało, zachwycił wszystkich zjawiskowym stołem wiosennym, a dodatkowo zaserwował… 10 tysięcy finger-foodów.

Nazwiska wszystkich niezwykłych osób, które wzięły udział we wiosennym spotkaniu Klubu Starego Browaru trudno wymienić. Byli wśród nich projektanci prezentowanych marek, gwiazdy telewizji, kolekcjonerka i mecenas sztuki, właścicielka Blow Up Hall 5050 Grażyna Kulczyk, dyrektor Teatru Polskiego  w Poznaniu i krytyk kulinarny Maciej Nowak, olimpijczyk Szymon Ziółkowski i lekkoatleta Marcin Urbaś, przedstawiciele sceny muzycznej – raper MezoKasia Wilk i siostry Hybiak oraz wiele innych znamienitych przedstawicieli śmietanki kulturalno-biznesowej Wielkopolski.

Tym razem w towarzyszącej każdej edycji Klubu akcji charytatywnej zbierano środki na rzecz podopiecznych Fundacji Drużyny Szpiku.

Leave A Reply