Wielkanoc 2015: Przepis Magdy Gessler na jajka faszerowane

0

Jajka faszerowane nieodłącznie kojarzą mi się ze świętami. Niestety kojarzą mi się też z rodzącą się niezmiennie co roku frustracją. Dlaczego? Otóż ta pozornie banalna potrawa wcale nie jest taka prosta. W tym roku zbawieniem okazał się dla mnie przepis Magdy Gessler na łatwe jajka z rzeżuchą.

Jajka faszerowane Magdy Gessler – składniki

1 szklanka świeżutkiej rzeżuchy i pół pęczka koperku

4 jajka

50 g masła

2 łyżki majonezu

ćwierć łyżeczki masła (miękkiego)

kurkuma – 1 łyżeczka

Jajka Faszerowane Magdy Gessler – sposób przygotowania

Na początku musimy ugotować jajka na twardo. Do wody najlepiej dosypać łyżkę soli, aby skorupki nie pękały. Potem studzimy jajka, obieramy je ze skorupek i kroimy na pół. Wyjmujemy żółtka i miksujemy je z: masłem, kurkumą i majonezem. Siekamy połowę koperku i rzeżuchy a następnie dosypujemy do masy, która powstała z żółtek. Doprawiamy sola i pieprzem. Formujemy kuleczki i wkładamy je w połówki białek. Wciskamy połówki jajek w rzeżuchę, tak aby obkleiła  białka. Następnie możemy już układać i dekorować nasze jajka, a potem oczywiście je zjeść. Życzę smacznego.

 

1 of 1

Leave A Reply