Kuchenne wariacje soWoman: Sabji handi – सब्जी हांडी

0

Warzywny garnek czyli Sabji handi :

Potrzebujemy:

1. Soja

2. Cieciorka

3. Okra

4. Cebula

5. Kolendra

6. Methi- kozieradka

7. Ziarna czarnej gorczycy

8. Kurkuma

9. Ctana Masala- przyprawa

10. Sól

11. Kumin

12. Imbir

13. Liście curry

Składniki:

Źródło: archiwum własne autora

Źródło: archiwum własne autora

Źródło: archiwum własne autora

Źródło: archiwum własne autora

Źródło: archiwum własne autora

Źródło: archiwum własne autora

Rozgrzewamy olej w garnku.

Źródło: archiwum własne autora

Źródło: archiwum własne autora

Do garnka wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy cebula się zeszkli dodajemy liście curry oraz drobno pokrojony imbir – potrzebujemy  kostkę imbiru.

Źródło: archiwum własne autora

Źródło: archiwum własne autora

image

Źródło: archiwum własne autora

Gotując mieszajmy, żeby nie przypaliły się nam przyprawy.

image

Następnie po podsmażeniu dodajemy namoczoną w wodzie soję i pokrojoną orkę.

image

Kroimy kolendrę i dodajemy pół łyżeczki pasty masala.

image

Źródło: archiwum własne autora

Dodajemy cieciorkę.

Źródło: archiwum własne autora

Źródło: archiwum własne autora

Mieszamy.

Źródło: archiwum własne autora

Źródło: archiwum własne autora

Dodajemy również pół łyżeczki kurkumy.

Źródło: archiwum własne autora

Źródło: archiwum własne autora

Do garnaka dodajemy pół opakowania przecieru pomidorowego.

image

Źródło: archiwum własne autora

Dodajemy posiekaną kolendrę.

image

Źródło: archiwum własne autora

Mieszamy.

image

Źródło: archiwum własne autora

Dodajemy kostkę zamrożonej kozieradki. Na wolnym ogniu prużymy.

image

Źródło: archiwum własne autora

Teraz wystarczy ugotować ryż.

image

Źródło: archiwum własne autora

I gotowe. Oto nasze danie. Można podać tak:

image

Źródło: archiwum własne autora

albo tak:

image

Źródło: archiwum własne autora

Życzymy smacznego.

Julia Tyagi 

Paulina Badoń

 

 

1 of 1

Leave A Reply